ceturtdiena, 2009. gada 26. novembris

Norvegija 8,9

20.sept

sopirmdien norvegija viniem bija veleshanas, ta nu tagad kko mazliet zinu. un kas ir atskirigs no latvijas-viniem velesanu partijas ir labejos un kreisajos un ir zinams jau kuras partijas darbosies kopa, ta ka velesanu diena ir redzams, kuru partiju bloks(?) ir sanemis vairak balsis un ir uzvarejis. Pec nostastiem dzirdeju, ka vini vienmer sadalas 50\50, kas neesot baigi kul. ari sreiz bija tikai mazs parsvars. ari senakas velesanas par iestasanos ES, vini balsoja 49%par, 51%pret.
Ka ari vinu avizes raksta vai nu tikai par sportu vai par notikumiem Norvegija, neko nesakot, kas notiek citas pasaules valstis, ja nu vienigi kkas arkartejs (piem.Dzeksona beres)
Norvegu valoda ir loti lidziga zviedru valodai un danu.

23.sept

Vakar otro reizi nopietni gaju uz veikalu iepirkt partiku un sajutos kaa Mr.Bins, kurs izliekas zinam visu,bet tai pat laika veikala visu peta.
Vakar nolemu ari sataisit listi, cik kas maksa, jo noperkot tikai dazas lietas, aizgaja diezgan daudz naudas, cik atceros no atminas:risi 4pacinas~3Ls, 1paprika-1,5Ls, 1kg siers-9Ls, 6aboli-4Ls, bet cenu iecekosana turpinasies, lai saprastu, ko vislabak pirkt
Ta ka vakar daudz lija lietus, nodomaju mos nopirkt udensizturigas bikses, bet tas maksaja virs 100Ls, tadel pardomaju, bet visticamak nekas cits neatliks, jo labak ir but sausam
Tiem, kas teicas braukt ciemos, varu pateikt, ka sabiedriskais transports neiet tik biezi kaa gribetos, jo parasti, kad jaunietis sasniedz 20g. vinam ir savs auto, tadel sabiedriskais transports nav ipasi aktuals. Uz tuvako pilsetu (Namsos) tas ir reizi stunda, tad no Namsos uz Trondheimas lidostu tas iet ~reizi 3stundas (un brauc 3stundas), kaa ari transports neiet velu vakaros utt.
esmu redzejusi 2 udenskritumus un jadoma ko sadarit brivdienas

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru