sestdiena, 2009. gada 25. jūlijs

info, kā pieteikties Eiropas Brīvprātīgajam darbam

laikam jāsāk rakstīt par gatavošanos EVS vai EBD vai skaidrākā valodā - Eiropas Brīvprātīgajam darbam.
  1. pats sākums - atrast savu projektu. Pamatdarbs ir šāds, šajā datubāzē atrast projektu, kas iet pie sirds. Tur var meklēt pēc valsts, pilsētas, kur notiks projekts un projekta galvenās tēmas ar ko būs jānodarbojas - diskriminācijas apkarošana, darbs pret narkotiku atkarību, darbs ar kultūru saistītā sfērā, darbs ar cilvēkiem ar īpašam vajadzībām, darbs ar vides aizsardzību, sakopšanu, jauniešu informēšanu utt.
  2. uzzināt, kad projektam notiek pieteikšanās. To var uzzināt, tikai rakstot viņiem e-pastu (kas ir datu bāzē pie contact info) un pajautājot. Daudzi neatbild, daži atbild. Mani uzreiz interesēja, kad projekts sāksies un cik ilgi ies, jo ir arī īsie projekti (15dienu) līdz pat 12mēnešu gari. (garāki nevar būt)
  3. Ja projekts tieši meklē volunteer (brīvprātīgos), tad tik jāpiesakās, nosūtot savu motivācijas vēstuli un CV (angļu valodā vai tās valsts valodā, ja zini). ar motivācijas vēstuli šeit tiek saprasts, kas mazliet savādāks, nekā meklējot apmaksāto darbu. Īsumā, ņemot vērā organizācijas RED padomus - kko piemini par konkrēto organizāciju, tās aktivitātēm, lai redzētu, ka esi par to interesējies. Pastāsti, kādēļ gribi piedalīties EBD, kāda ir tava iepriekšējā pieredze (ja attiecas uz projektu), kādi ir hobiji utt.Kuras projekta aktivitātes šķiet īpaši tuvas un kāpēc. un tad atvadies. Daži projekti lūdz, lai pievieno arī foto, ko es arī darīju, bet Pirmsaizbraukšanas apmācībās(par to vēlāk) teica, ka viņi nedrīkstot prasīt foto, jo jāizvēlas pēc citiem kritērijiem. kas to lai zina..
  4. Tad projekts skatās un izvēlas. Daži mēdz arī zvanīt uz mobilo un parunāties, lai saprastu vai tas ir tas, ko viņi vēlas.
  5. kaut kad šajā posmā ir jābūt arī nosūtītājorganizācijas pieteikumam (kurā viņi piesaka tevi un saka, ka par tevi rūpēsies :D), kas tiek nosūtīts uzņēmējorganizācijai.
  6. Kad viņi tevi ir izvēlējušies, visām 3 pusēm ir jāparaksta līgums, kurā vēlreiz redzams, kad sāksies projekts, cik ilgi ies un kas būs jādara.
Forša lieta ir tā, ka uz projekta laiku bezmaksas tiek uztaisīta AXA apdrošināšana, kas darbojas visā pasaulē, t.i. par visādām veselības lietām, iesniedzot čekus, var dabūt atpakaļ samaksāto naudu.
Kā arī pirms aizbraukšanas, projekts sedz sagatavošanās izdevumus, kas piem. var būt tās valodas kursi uz kurieni brauksi, kā arī dažādu suvenīru iegāde, ko dāvāsi savam projektam :) manuprāt, jauki. Tikai jāskatās, kad var sākt suvenīrus pirkt, jo var sākt pirkt tikai tad, kad projekts ir sācies (tas jāprasa pašam projektam, jo tikai viņi zina, ko projekta pieteikumā rakstījuši), kā arī uz čekiem ir jābūt nosūtītājorganizācijas rekvizītiem.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru